A QNAP THUNDERBOLT™ 4 NAS-AI, A TBS-H574TX ÉS A TVS-H874T ELNYERTÉK A 2024-ES RED DOT AWARD TERMÉKTERVEZÉSI DÍJAT

Egy mezőnyben, ami több mint 20 000 nevezést számlált 60 országból, a QNAP Thunderbolt™ 4 NAS-ai, a TBS-h574TX és TVS-h874T elnyerték a Red Dot Award: 2024-es terméktervezési díjat. A TBS-h574TX Thunderbolt™ 4 all-flash NASbookot filmes rendszerekhez, kis stúdióknak, kis méretű videógyártással foglalkozó csapatoknak, valamint kis- és otthoni irodai felhasználóknak tervezték. Az Intel® Core™ i9 16-magos/i7 12-magos processzorral felszerelt TVS-h874T Thunderbolt™ 4 NAS egy nagyszerű társ kreatív tehetségeknek. A szakmai ítészekből álló Red Dot zsűri különlegességként ismerte el a TBS-h574TX-et és a TVS-h874T-t, igazolva kiváló minőségű dizájnjukat.

TBS-h574TX Thunderbolt™ 4 All-Flash NASbook
A TBS-h574TX videógyártáshoz szükséges nagy sebességű I/O-val és Intel® Core™ teljesítménnyel érkezik, lehetővé téve a Mac®- vagy Windows®-rendszert használó alkotóknak, hogy az eddigi legsimább élményben lehessen részük a valós idejű videószerkesztés, nagy fájlátvitel, videóátkódolás és biztonsági mentés terén. A TBS-h574TX egyfajta hídként működve az elő- és az utómunka között, magasabb szintre emeli a videóprojekteket és a csapatmunkát. A TBS-h574TX a ZFS-alapú QuTS hero operációs rendszert használja, ami biztosítja az adatok integritását. Igényeid szerint átválthatsz akár a QTS operációs rendszerre is.

A TBS-h574TX két Thunderbolt™ 4 porttal rendelkezik a nagy sebességű adatátvitelért (akár 20 Gbps-os sávszélesség). A Mac®- (beleértve az M1 és M2 chippel érkező modelleket) vagy a Windows®-munkaállomások közvetlenül csatlakozhatnak a TBS-h574TX eszközhöz a gyors és zökkenőmentes valós idejű videószerkesztésért, lehetővé téve az 1 TB-os 4K-videóátvitelt 11 perc alatt. A set-top kialakításnak köszönhetően a TBS-h574TX helytakarékos – kisebb, mint egy A4-es papír és mindössze 2,54 liter a térfogata –, így ideális azoknak a kis stúdióknak vagy produkciós csapatoknak, akik hordozható megoldást keresnek.

Élvonalbeli videókészítő csapatként fennáll a projekt megszakításának kockázata a tárolóeszközök váratlan SSD-hibáiból adódóan. A TBS-h574TX támogatja az E1.S/M.2 NVMe SSD-ket, és működés közben cserélhetővé alakítja az M.2 SSD-ket a könnyebb meghajtócseréhez. Amellett, hogy támogatja az automatikus RAID-pótlást tartaléklemezekkel (QTS 5.1/QuTS hero h5.1-től kezdve támogatott), ha potenciális meghajtóhibákat észlel, a rendszer automatikusan áthelyezi az érintett meghajtó adatait egy tartaléklemezre a RAID-csoportban, mielőtt az érintett meghajtó teljesen meghibásodna.

TVS-h874T Thunderbolt™ 4 toronykialakítású NAS
Az erőteljes Intel® Core™ i9 16 magos / i7 12 magos processzorral érkező TVS-h874T növeli a produktivitásod azáltal, hogy lehetővé teszi a 4K-s videóprojektek zökkenőmentes és egyidejű kezelését a teljes csapatodban. Az alkotóközpontú, ZFS-alapú TVS-h874T NAS garantálja a jól szervezett kollaboratív munkafolyamatokat és a hardveres bővíthetőséget (például a bővíthető 25 GbE-s kapcsolatot és 64 GB RAM-ot), hogy vállalkozásoddal és inspirációddal együtt növekedhessen.

A TVS-h874T beépített GPU-val rendelkezik, ami felgyorsítja a videók átkódolását, és lehetővé teszi neked és a projekten dolgozó csapatodnak, hogy az egyes eszközökön gyorsan megnézhessétek a videókat, növelve az utómunka hatékonyságát.

A TVS-h874T akár 168 TB-os tárolókapacitást is támogat. Tárolási igényeid növekedésével a QNAP JBOD-bővítőegységek 410 TB-os teljes tárolókapacitást biztosítanak.

A TBS-h574TX és a TVS-h874T a 2024-as Red Dot Award online és helyszíni kiállításain

  • Online kiállítás: 2024. június 24-től a Red Dot weboldalán.
  • Helyszíni kiállítás: Mostantól egészen 2025 májusáig a TBS-h574TX és TVS-h874T megtekinthető lesz a Red Dot utazókiállításán, a Red Dot Design Múzeumban – Essentől Szingapúrig és a világ többi részén más díjnyertes termékekkel együtt.