AZ FSP GROUP BEMUTATTA AZ ADATKÖZPONTOKHOZ TERVEZETT, 2000 W-OS CRPS MEGOLDÁSÁT

2021. október 26., Tajpej, Tajvan – Az FSP Group, a világ vezető tápegységgyártója bemutatta a CRPS terméksorozatának legújabb tagját, amely 80 Plus Titanium hitelesítéssel rendelkezik. A piac első úttörője az FSP2000-20HM, amelyet úgy terveztek, hogy megfeleljen a szerver-, a tároló- és a hálózati környezetek legújabb trendjeinek. Az új CRPS 2000 W megfelel a telekommunikációs, az adatkommunikációs, a felhő infrastruktúra és a vállalati IT ügyfelek adatközpontokkal kapcsolatos követelményeinek.

Az 550 W-tól 2400 W-ig terjedő CRPS kínálatával az FSP energiaellátási megoldások teljes sorozatát biztosítja a szerverekhez és hálózati eszközökhöz a felhő- és hiperskálás környezetekben. A sorozat egyaránt megoldást kínál a belépő szintű rendszerektől kezdve a nagy teljesítményű szerverek és konténerek számára.  Az FSP2000-20HM egy szabványos CRPS kialakítású házba lett elhelyezve, így mindössze 73,5 x 185,0 x 40 mm-es mérettel rendelkezik.

A tápegység 90-264 Vac bemeneti tartománnyal, aktív PFC-vel és 80 Plus Titanium hatékonysággal rendelkezik, amely általános terhelés esetén a 96%-ot is meghaladja. A tápegység megfelelő választást jelent a jövő adatközpontjaihoz is, továbbá rengeteg energiát takarít meg. Mindezek mellett a CRPS megoldás egy 12 Vdc főkimenetet, valamint egy 12 Vdc készenléti kimenetet is biztosít a rendszer- és az energiagazdálkodással kapcsolatos áramkörök számára. Az FSP2000-20HM DC kimenete akár 163,6 ampert is képes folyamatosan leadni, emellett további 45 amper biztosítására is képes a jobb rendszerteljesítmény érdekében. A HVDC-t (nagyfeszültségű egyenáramú átviteli hálózat, 240V) is támogatott a 2000 W-os kapacitás mellett.

Az FSP2000-20HM kompatibilis a PMBus™-szal a BMC-vel (Board Management Controller) történő kommunikáció érdekében. Akár PSU felügyeletet és kezelést támogató DCIM részeként is (Data Center Infrastructure Management) használható. Ez a tápegység támogatja a Smart ON néven is ismert hideg redundanciát, amely fenntartja a rendszer energiahatékonyságát és magas rendelkezésre állását a PMBus™-on keresztüli modul be- és kikapcsolásával. A rendszergazdák az eltérő felhasználástól függően konfigurálhatják a tápellátás redundanciáját is. A maximális redundancia 3+1 konfigurációban akár 6000 W-ot is támogat. Ez megfelel a legtöbb adatközpont igényeinek.

Az FSP Group rendelkezik a CRPS megoldások legnagyobb választékával az iparágban. Az 550-2400 W-os termékek azonos fizikai méretekkel rendelkeznek, így az ügyfeleknek nem kell módosítaniuk a számítógépházak méretén a frissítés során, ezzel leegyszerűsítve a tápegység cseréjének folyamatát. Az FSP2000-20HM legfőbb tulajdonságai:

  • 80 Plus Titanium hitelesítés
  • Megfelel a CRPS szabványnak
  • Támogatja a HVDC bemenetet
  • Hideg redundancia
  • PMBus™ kompatibilis
  • Nagy sűrűségű kialakítás 185 mm-es mélységgel