AZ INNOVÁCIÓ SOSEM ÁLL MEG! – SYNOLOGY 2022 AND BEYOND

2021. december 3., Tajpej, Tajvan – A Synology bejelentette a helyszíni- és felhőmegoldásainak legújabb fejlesztéseit, beleértve a DSM 7.1-et, a Surveillance Station 9.0-t, az SRM 1.3-at, valamint a C2 Backup-ot, a C2 Identity-t, a C2 Password-öt, a C2 Storage-et és a C2 Transfer-t. A hamarosan elérhető új funkciók az összes Synology terméken jelentősen javítják a felhasználói élményt.

Helyszíni megoldások

Hatékony adatkezelés

A DSM 7.1 jobb fájlmegosztási teljesítményt és kényelmet biztosít az SMB multichannel és a DFS támogatás bevezetésével. A több helyszíni telephellyel rendelkező vállalkozások a C2 Storage által támogatott hibrid megosztással csökkentik a sávszélesség-korlátokat, hogy egyszerűbbé tegyék a kollaborációs munkát. A Synology Drive egységes fájlportáljával és az újratervezett mobilalkalmazással együtt a távoli csapatok teljes körű fájlhozzáféréssel rendelkeznek a helyzetüktől függetlenül.

Nem szabad, hogy a rendszergazdák számára több felhasználó és készülék kezelése többletköltséget jelentsen! Az Active Insight, a DSM 7.0 megjelenésével bevezetett felhőfelügyeleti és hibaelhárítási szolgáltatás új kényelmi lehetőségekkel bővül ki. A Hyper Backup aktív folyamatai ezentúl az egyes eszközökről közvetlenül az Active Insightból is ellenőrizhetők, ezzel biztosítva, hogy a biztonsági mentések sose legyenek elfelejtve. A rendszerfrissítésekkel és a bejelentkezési tevékenység elemzésével kapcsolatos értesítési információk szintén egy központi felületen fognak megjelenni. 

Az Active Backup for Business új sávszélességszabályozási képességei, a kibővített kliens-triggerek, valamint a MailPlus alkalmazás a virtuális DSM-telepítések támogatásával lehetővé teszik a rendszergazdák számára a bonyolult műveletek egyszerűbb végrehajtását. A DSM 7.1 támogatja a DSM rendszer teljes biztonsági mentését is, ezzel újabb lehetőséget biztosítva a rendszergazdák számára a Synology készülékek teljes védelmére és visszaállítására.

Gyorsabb, egyszerűbb és biztonságosabb

A Surveillance Station 9.0 átgondolt felhasználói felülettel rendelkezik, amely minden eddiginél könnyebb hozzáférést biztosít a felhasználók számára az összes fontos eszközük eléréséhez. Az új Monitor Center egy központi felületet nyújt az összes hírfolyam és értesítés megjelenítéséhez, valamint egyszerűen hozzáférhető videólejátszó vezérlőket is biztosít. A jobb térkép-integrációnak köszönhetően a több telephelyes környezetek is hatékonyan felügyelhetők, emellett a pontos információ és a könnyen kezelhető grafika megkönnyíti a biztonsági csapatok számára a teljes felügyeleti rendszer kezelését. 

A kamerák beállítása is jelentősen egyszerűbbé vált. A beállítások importálásának és másolásának köszönhetően akár több száz kamera üzembe helyezése is perceken belül elvégezhető. 

A központi felügyeleti rendszer (CMS) továbbfejlesztése – beleértve a rugalmas eszközfrissítési lehetőségeket, az egyidejű kettős rögzítést és a HTTPS/SRTP támogatást – egyszerűbbé, biztonságosabbá és ellenállóbbá teszi az egyes telepítéseket. 

Az új Synology C2 Surveillance szolgáltatás lehetővé teszi az otthoni felhasználók és a vállalkozások számára, hogy a felügyeleti felvételeket egyidejűleg és biztonságosan rögzítsék a C2 felhőbe. A C2 Surveillance biztosítja, hogy a felvételek mindig hozzáférhetők legyenek, még akár katasztrófa utáni helyreállítást vagy az egyik helyszíni berendezés illetéktelen eltulajdonítását követően is. 

Az új DVA1622 NVR hozzáférhetőbbé teszi a Synology fejlett mesterséges intelligencia-alapú felügyeleti elemzési csomagját, beleértve az arcfelismerést és az emberszámlálását a kisebb üzletek vagy SOHO környezetek számára. A Surveillance Station 9.0-val együtt a DVA sorozatú NVR-ek továbbá rendszám azonosító képességgel is bővültek.

Multigigabites vezeték nélküli kapcsolat, VLAN-ok és egyéb más képességek

Az SRM 1.3-mal és a WiFi 6-tal a Synology RT6600ax router gyorsabb hálózati sebességet és további extra hálózatkezelési képességeket biztosít. Az SRM 1.3 teljes VLAN támogatást biztosít egy intuitív interfészen keresztül, amely segítségével bárki csatlakoztathatja és leválaszthatja eszközeit, beleértve az IoT szenzorokat és más, potenciálisan nem biztonságos modulokat. 

A csúcskategóriás RT6600ax tri-band router az elsők között támogatja a kibővített 5,9 GHz-es vezeték nélküli frekvenciát, így zavartalan működést biztosít, továbbá támogatja a 160 MHz-es csatornát használó készülékeket is. Mindemellett a 2,5 GbE csatlakozás gyorsabb vezetékes internetkapcsolatot nyújt. 

Az újratervezett DS router alkalmazás az SRM szinte összes kezelési lehetőségét elérhetővé teszi az okostelefonokon is. Az új vezeték nélküli hálózatok létrehozása, a szülői felügyelet vagy a webszűrés konfigurálása, a forgalomszabályozási sémák beállítása és sok más beállítás mindössze pár érintéssel elérhető. 

A végtelenbe és tovább!

A Synology emellett bejelentette, hogy elindította a bővíthető fájlszerverekre irányuló kutatási és fejlesztési projektjét, hogy megfeleljenek vele a növekvő tárhelykapacitási, szolgáltatás elérhetőségi és fájlkezelési igényeknek.

Felhőmegoldások

Biztonságos felhő bármilyen felhasználásra!

A mindössze néhány hónapja elindított C2 Backup, Identity, Password és Transfer önálló szolgáltatások, amelyek egyedi informatikai kihívásokra kínálnak megoldást egyszerű és elérhető módon.

A C2 Backup leegyszerűsíti a csatlakoztatott készülékek és az üzleti szempontból kritikus adatok biztonsági mentését a helyi és a távoli munkát csapatok számára is. A bare-metal biztonsági mentés, valamint az intuitív online portálon keresztüli kényelmes fájlszintű helyreállítás gyors és rugalmas adatvédelmet biztosít.

A C2 Identity a hagyományos címtárszolgáltatásokat egy biztonságos és alacsony késleltetésű hibrid megoldással váltja fel, a C2 szerverekkel pedig menedzsmenti SSO szolgáltatásokat és helyileg telepített LDAP node-okat biztosítanak a helyi, kizárólag intranetes szerverek és készülékek számára. Az integrált Windows és macOS eszközkezelési képességek lehetővé teszik a rendszergazdák számára a csapataik készülékeinek biztonságossá tételét.

A C2 Password egyszerűvé és bárki számára hozzáférhetővé teszi a jelszókezelést. A szolgáltatás magánszemélyek számára ingyenes, a jelszómegosztási funkció pedig évente 4,99 USD-be kerül legfeljebb hat fiók között. A fiókkorlátozás nem érvényes a csatlakoztatott eszközök számára. 

A C2 Transfer egyszerűvé és biztonságossá teszi az érzékeny fájlok külső felhasználókkal történő megosztását. Az identitásellenőrzési modullal rendelkező C2 Transfer az összes fájlt helyileg titkosítja, így gondoskodik arról, hogy az adatok soha ne kerüljenek rossz kezekbe, még akkor sem, ha a megosztott hivatkozások kiszivárognak.

A Synology folyamatosan új funkciókat vezet be minden C2 szolgáltatásba, ezzel maximalizálva a kényelmet és az igény szerinti skálázhatóságot anélkül, hogy az időközönkénti karbantartás szükségletével terhelné a felhasználókat. A többféle adatközponti lehetőségek – köztük az új tajvani adatközpont, amely a már Frankfurtban és Seattleben található központokat egészíti ki – lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy teljes mértékben megfeleljenek a helyi adatmegőrzési előírásoknak. 2022-ben a Synology bevezeti a C2 Object tárolási szolgáltatást az S3-kompatibilis alkalmazásokhoz.

További részletek

A Synology 2022 AND BEYOND esemény premier videója 2021. december 2-án, 19:00-kor vált elérhetővé, amelyben a Synology részletesebben mutatja be az újdonságokat. Nézd meg a nyitóbeszédet és a hét különböző témával foglalkozó videót a https://sy.to/2022 oldalon.

Elérhetőség

A Synology DSM 7.1 és a Surveillance Station 9.0 előzetes verziói 2022 első negyedévében fognak megjelenni.

Az SRM 1.3 2022 első negyedévében lesz elérhető az RT6600ax routeren. Az RT2600ac és MR2200ac routerek 2022 második negyedévében kapják meg a frissítést.

A további, részletesebb információk hamarosan elérhetővé válnak.