A QNAP FRISSÍTETTE A QUWAN SD-WAN HÁLÓZATOPTIMALIZÁLÁSI MEGOLDÁSÁT

A frissített QuWAN lehetővé teszi a NAS-ok, PC-k és mobileszközök VPN beállításainak elvégézését a felhőn keresztül

**2021. november 26., Tajpej, Tajvan -**A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítési és a tárolási megoldások vezető innovátora bejelentette a QuWAN 2.1 frissítésének megjelenését. Az SD-WAN mesh VPN technológiája és a QuWAN Orchestrator felhő menedzsment funkciói mellett a QuWAN lehetővé teszi a felhasználók számára a VPN szerverek egyszerű telepítését és kezelését a felhőn keresztül, így egy könnyedén használható központi felhőmenedzsment platformot biztosítva a felhasználóknak. A felhasználók egyaránt kezelhetik a számítógépek és mobiltelefonok VPN-kapcsolatait is, ezzel nagy mértékben optimalizálva a mobilos VPN élményét.

A QuWAN Orchestratoron keresztül az SD-WAN hálózati környezetben több QNAP eszköz konfigurálható VPN szerverként, amelyek VPN beállítási egyszerre testre szabhatók és menedzselhetők. A rendszergazdák emellett központilag, valós időben felügyelhetik az eszközök csatlakozási állapotát is. Ezenkívül a szervezeti azonosító közvetlenül elküldhető a felhőn keresztül a felhasználók számítógépére vagy mobileszközére, hogy azok IP cím beállítások nélkül létesítsenek VPN-kapcsolatot, ezzel megvalósítva az érintésmentes telepítést (ZTP, Zero Touch Provisioning). A felhasználók automatikusan csatlakoznak a legjobb szerverhez, vagy manuálisan is kiválasztják a számukra megfelelő kapcsolatot.

A QuWAN Orchestrator egyszerű telepítési segédletet is nyújt. A felhasználók lépésről lépésre megtanulhatják a VPN szerver aktiválásának és VPN felhasználók hozzáadásának folyamatát, a tűzfalbeállítások konfigurálását és a QVPN kliens kapcsolatok beállítását.

Tudj meg többet

QuWAN VPN szerver telepítése: https://www.qnap.com/go/solution/quwan-2-1-qvpn/.
QuWAN SD-WAN hálózatoptimalizálási megoldás: https://www.qnap.com/go/software/quwan.

Elérhetőség

A QuWAN legújabb verziója már elérhető a QNAP App Centerből.

Rendszerkompatibilitás

QNAP x86-alapú NAS (Intel vagy AMD) 2 GB RAM-mal és QTS 4.4.2 (vagy újabb) vagy QuTS hero h4.5.1v4 (vagy újabb) rendszerrel.
QGD switch sorozat 2 GB RAM-mal és QTS 4.4.2 (vagy újabb) rendszerrel.
QuCPE hálózati virtualizációs helyszíni berendezések.
QuWAN vRouter Edition for VMware ESXi v7.0 (a licenc a QNAP szoftveráruházában vásárolható meg).
A QHora, QMiro és QMiroPlus routerek QVPN beállításait a QuRouter OS-ből lehet konfigurálni.