A QNAP KIADJA A ZFS-ALAPÚ QUTS HERO H5.1.0-T

Tajpej, Tajvan, 2023. július 27. – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) ma hivatalosan is kiadta a QuTS hero h5.1.0-t, a QNAP ZFS-alapú NAS operációs rendszerének legújabb verzióját. A verzión belüli új funkciók és frissítések nagyobb rendszerteljesítménnyel, valamint továbbfejlesztett képességekkel erősítik meg a QuTS hero NAS-t a Big Data adattárolás és az adatbiztonság terén – robusztus és megbízható tárolási megoldásokat biztosítva az adatintegritást igénylő kritikus üzleti munkaterhelésekhez.

A ZFS-alapú QuTS hero NAS-t fejlett technológiákkal tervezték meg az üzleti tárolás optimalizálására, beleértve az öngyógyítást, az inline (vagy beágyazott) adatcsökkentést, az SSD-optimalizálást és a valós idejű SnapSyncet, amely nulla RPO-t tesz lehetővé

nyilatkozta Sam Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette:

Ezekkel a folyamatos fejlesztésekkel és újításokkal a QuTS hero NAS-megoldások megerősített informatikai hatékonysággal és rendszermegbízhatósággal támogatják a vállalkozásokat.

A QTS hero h5.1.0 legfontosabb új funkciói
• Többcsatornás SMB a teljes átviteli sebességért és a többutas védelemért
A többcsatornás SMB több hálózati kapcsolatot egyesít, hogy nagyobb átviteli sebességgel maximalizálja a rendelkezésre álló sávszélességet – különösen ideális nagy fájlokhoz és multimédiás átviteléhez. A többcsatornás SMB lehetővé teszi a hálózati hibatűrést is, hogy megelőzze a szolgáltatáskimaradást.
• Bővítsd a ZFS RAID-Z kapacitását egyetlen lemez hozzáadásával!
A felhasználók egyszerűen hozzáadhatnak egyetlen lemezt egy már meglévő RAID-Z tömb tárhelybővítéséhez, vagy kényelmesen hozzáadhatnak 2-3 lemezt a RAID-szintek paritással történő frissítéséhez.
• Fokozott iSCSI olvasási teljesítmény socket zero-copy-n keresztül
Nagy sebességű adatátvitelnél az iSCSI teljesítményét feltehetően a CPU túlterheltsége is befolyásolja. A QuTS hero 5.1.0 támogatja a socket zero-copy technológiát, amely jelentősen tehermentesíti a CPU erőforrásait, ezáltal javítva az iSCSI LUN olvasási teljesítményét.
• Fokozott teljesítményű titkosított mappák/LUN-ok
A QuTS h5.1.0-tól kezdve a titkosított megosztott mappák és LUN-ok teljesítménye jelentősen felgyorsul.
• Támogatja az AES-128-GMAC protokollt az SMB-aláírás gyorsításához
Az AES-2022-GMAC aláírási gyorsítás (csak Windows Server 2022® és Windows 11® kliensek esetén) nemcsak az SMB 3.1.1-hez képest növeli jelentősen az adatok aláírásának hatékonyságát, hanem fokozza a CPU-használatot is a NAS-rendszeren, a biztonság és a teljesítmény legjobb egyensúlyát biztosítva.
• A QNAP Authenticator támogatja a jelszómentes bejelentkezést
A QNAP Authenticator mobilalkalmazás használható a NAS-fiókok kétlépcsős bejelentkezési folyamatának beállításához, beleértve az időalapú egyszeri jelszavakat, a QR-kódok beolvasását és a bejelentkezés jóváhagyását. A jelszómentes bejelentkezést is támogatja.
• A delegált adminisztráció javítja a menedzsment produktivitását és az adatbiztonságot
A NAS-adminisztrátorok 8 különböző szerepkört delegálhatnak az egyes felhasználóknak, akik ezt követően meghatározott jogosultságokkal férhetnek hozzá a kezelési feladatokhoz és a NAS-adatokhoz. A növekvő szervezetek számára a szerepkörök delegálása megkönnyíti a menedzsment munkaterhelését anélkül, hogy feláldozná az adathozzáférés szabályozását.
• Automatikus RAID-lemezcsere tartaléklemezekkel a lehetséges meghibásodás előtt
Ha potenciális meghajtóhibákat észlel, a rendszer automatikusan áthelyezi az adatokat az érintett lemezről a RAID-csoport egyik tartaléklemezére, mielőtt az érintett lemezen lévő adatok teljesen olvashatatlanná válnának. Kiküszöböli a RAID újjáépítésével járó várakozási időt és kockázatot, így a jelentősen fokozza a rendszer megbízhatóságát.
• Felügyelj és kezelj több NAS-t az AMIZ Cloud menedzsmentplatform segítségével!
Az AMIZ Cloud egy központosított felhőmenedzsment-platform, amely nemcsak a QuCPE hálózati virtualizációs helyiségi berendezéseket, hanem a QNAP NAS-okat is képes távolról felügyelni. Lehetővé teszi a NAS-erőforrások és a rendszer állapotának távoli felügyeletét, a firmware-frissítések elvégzését, valamint az alkalmazások csoportos telepítését/frissítését/indítását/leállítását. A több telephellyel vagy kirendeltséggel működő szervezetek esetében az IT-személyzet könnyedén, egyetlen felületről kezelheti a több telephelyen lévő eszközöket.
Tudj meg többet a QuTS hero h5.1.0-ról a https://www.qnap.com/go/operating-system/quts-hero/5.1.0 oldalon!
A QuTS hero h5.1.0 már elérhető a Download Centerben.
Megjegyzés: A funkciók változhatnak, valamint előfordulhat, hogy nem minden QNAP termékhez állnak rendelkezésre.