A SURVEILLANCE STATION 9.0 ÚJ SZINTRE EMELI A VIDEÓFELÜGYELETET

2022. január 25. – A 2022-ben megjelenő Synology Surveillance Station 9.0 új funkcióinak teljesen átalakítják a videófelügyeletet. A rendszer kilencedik verziójának kiadását követően az eddigieknél is kényelmesebb használatot fog biztosítani a felügyeleti területek méretétől függetlenül. A Surveillance Station 9.0 intuitív felhasználói felületén minden könnyedén megtalálható.

Egy teljesen új élmény

Az új Surveillance Station megnyitását követően egy új, sötét felület fogadja a felhasználókat. Az Élő előnézet menüpontnál pedig a külön élő közvetítés és az idővonal nézetek helyett bevezették a Monitor Center-t.

A központi alkalmazás lehetővé teszi a rögzített felvételek között a hatékony böngészését anélkül, hogy elvesznénk a rendszer felületén. Egyetlen helyen ellenőrizheted az élő közvetítéseket, a kameraállások térképeit, az I/O modulokat (például ajtó- és hangvezérlés), a kamerák beállításait, valamint egyéb más lehetőségeket is.

Események megtekintése egy többrétegű térképeken

A Surveillance Station Maps funkciója teljes felújításon esett át, az új változat pedig lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák többrétegű, hierarchikusan átfedő térképkészleteket hozzanak létre, amelyek kiindulási pontként használhatók a teljes felügyeleti rendszerhez.

A Maps emellett azt is biztosítja, hogy gyorsabban tudj reagálni bármilyen felügyeleti problémára. Hangszórók, riasztók, ajtóvezérlők és egyéb bemeneti/kimeneti modulok helyezhetők el a térképen az egyszerű kezelés érdekében, a felhasználók pedig könnyedén megtalálhatják és vezérelhetik az összes kamerát ugyanarról a felületről.

Védelem rövid időn belül

Lényeges, hogy a frissítés fejlesztéseinek köszönhetően a nagyobb helyiségek biztonságosabbá válnak. Ezt a célt szem előtt tartva drasztikusan fel lett gyorsítva a több kamera telepítéséhez vagy áttelepítéséhez szükséges időt, emellett a fejlett biztonsági funkciók lehetővé teszik az intelligens elemzések integrálását a nagy méretű, távolról felügyelt telepítések esetén.

Az új IP-kamerák ezentúl egyaránt konfigurálhatók a régi telepítések beállításainak táblázat formátumban történő importálásával, így nem kell manuálisan rögzíteni a kamerabeállításokat vagy ismételten begépelni ugyanazokat az információkat. Az új telepítések esetén is a varázsló drasztikusan csökkenti a több hasonló vagy alapértelmezett beállításokkal rendelkező (új) kamera hozzáadásához szükséges időt.

Továbbfejlesztett adatvédelem

Minél nagyobb (és elosztottabb) egy felügyeleti rendszer, annál fontosabbá válik, hogy az IP-kamerákból származó videoadatokat a rosszindulatú támadók ne tudják lehallgatni és megtekinteni. A HTTPS kommunikáció mellett maguk a videofolyamok is titkosíthatók és továbbíthatók az IP-kamerákról a NAS-ra a biztonságos HTTPS- és SRTP-protokollokon keresztül, ezzel hatékony védelmi megoldást kínálva a nagyvállalatok számára is.

A rögzített felvételek egy külön titkosítási implementációval védhetők, amely túlmutat a megosztott mappák titkosításán, így a felvételek nemcsak a NAS vagy a meghajtók feltörése vagy ellopása esetén válnak olvashatatlanná, hanem az illetéktelen biztonsági személyzet sem fog azokhoz hozzáférni. Azzal, hogy az archívumok eléréséhez külön titkosítási kulcsra van szükség, a vállalatok hatékonyan megvédhetik az érzékeny felvételeket.

Annak érdekében, hogy a szervezetek betartsák a különböző CCTV adatvédelmi szabályokat, további adatvédelmi funkciókat is hozzáadtak az élő megfigyelési adatfolyamokhoz. Különböző adatvédelmi maszkokat lehet beállítani, hogy bizonyos helyiségek területeit (például belső irodák) hatékonyan el lehessen takarni a kamerák lencséje elől. Emellett engedélyezhető az automatikus vízjelzés is, így szivárgás esetén könnyebben azonosíthatóvá válnak a felvételek.

Több adatfolyam rögzítése

IP-kamera hozzáadásakor az adminisztrátorok eldönthetik, hogy engedélyezik-e az egyidejű rögzítést, akár ugyanazon vagy egy másodlagos NAS rendszeren. A kétszeres rögzítés ugyanarra a szerverre például hasznos lehet a nagyobb felbontású felvételek eltérő időtartamainak (például egy kiemelt esemény) tárolása esetén. A másodlagos szerverre történő rögzítés lehetővé teszi a folyamatos biztonsági mentések készítését minimális késleltetéssel, a gyors helyreállítás biztosítása érdekében.

Biztonságos mentés a felhőbe

Az év végén megjelenő Surveillance Station 9.0 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felügyeleti tartalmaikat a Synology C2-re menthessék el. A Synology C2-re történő kettős rögzítés esetén a videofolyamok egyidejűleg továbbíthatók a NAS-rögzítőszerverekhez és a Synology C2 adatközponthoz, ezzel csökkentve az adatvesztés esélyét.

A Synology C2 for Surveillance úgy lett kialakítva, hogy a helyi rögzítőszerverekkel egyenértékű vagy magasabb szintű adatvédelmet és adatbiztonságot nyújtson, végpontok közötti titkosítással. A szolgáltatás havidíja csatornánként 1 USD lesz. 

Egy új DVA készülék

A vadonatúj DVA1622 akár 16 kamerát is támogat, lehetővé teszi az arcfelismerést, valamint egy további felhasználó által kiválasztott folyamatos elemzési feladatot is képes teljesíteni. A DVA1622 támogatja a Surveillance Station 9.0 összes új funkcióját, valamint 4K HDMI kimenettel is rendelkezik. A DVA-készülékek CMS integrációja ideálissá teszi a DVA1622-t az új képességek támogatásához a többszerveres környezetek esetén.

A Surveillance Station 9.0 2022-ben fog megjelenni. Ha többet szeretnél megtudni a rendszer esetleges újdonságairól, kérjük próbáld ki a Surveillance Station 9 béta változatát.