A SYNOLOGY BEJELENTETTE A DMS 7.0 OPERÁCIÓS RENDSZERT ÉS A C2 CLOUD SZOLGÁLTATÁS BŐVÍTÉSÉT

2021. június 23., Tajpej, Tajvan – A Synology bejelentette a DiskStation Manager (DSM) 7.0 megjelenését és a C2 platform jelentős bővítését – a megoldás négy új felhőszolgáltatással gazdagodik. A biztonság növelésére, a rendszerfelügyeleti lehetőségekre és a csapatmunka javítására összpontosító DSM 7.0 hatalmas előrelépés a Synology NAS és SAN termékcsaládok felhasználói számára. A C2 Storage sikerére építve, a Synology hibrid és felhőalapú termékeket is kínál, beleértve az új jelszókezelőt, címtárszolgáltatást, felhőalapú biztonsági mentést és biztonságos fájlmegosztási megoldásokat egyaránt. A Synology komoly munkát fektetett a platform felépítésébe és egy új adatközpont kiépítésén is dolgozik Tajvan szigetén, amellyel céljuk a szolgáltatásaik kiterjesztése az ázsiai és csendes-óceáni térségre.

Közel a forráshoz – így oldják meg a Synology peremhálózati megoldásai az adatkezelés terén felmerülő kihívásokat

„Nagy mennyiségű strukturálatlan adat generálódik folyamatosan exponenciális sebességgel.” – nyilatkozta Philip Wong, a Synology alapítója és vezérigazgatója. „A hagyományos központi tárhelyek már nem képesek eleget tenni a sávszélességgel és a teljesítménnyel kapcsolatos, egyre csak növekvő igényeknek. A peremhálózati és felhőalapú termékek – köztük a Synology tárhelykezelési megoldásai – népszerűsége hihetetlenül gyorsan nő, mivel egyedülálló megoldásokat kínálnak a modern vállalkozások üzleti kihívásaira.”Világszerte több mint nyolcmillióan használják a Synology adatkezelési megoldásait1, amelyek mindegyike a DSM operációs rendszerrel működik. A világ legelterjedtebb NAS-ra készült operációs rendszereként a DSM egyedülálló módon ötvözi a tárhely közös használatának lehetőségét, a biztonsági mentési és adatvédelmi funkciókat, valamint a kiváló szinkronizálási és együttműködési megoldásokat, így hatékony segítséget nyújt a több telephellyel rendelkező munkahelyek és adatforrások kezelésére. A Synology saját fejlesztésű bővítményei, mint például a Synology Drive, az Active Backup Suite, valamint további szoftverei havonta több mint hatmillió letöltést generálnak.

Június 29-én elérhetővé válik a Synology platformjának legújabb mérföldköve, a DSM 7.02. Az új verzió rengeteg frissítéssel rendelkezik: köztük a vadonatúj hibridfelhő-szolgáltatásokat, mint az Active Insight, amely egy nagy léptékű eszközfelügyeleti és diagnosztikai megoldás; a Hybrid Share, amely a C2 Storage rugalmasságát és szinkronizálási funkcióit helyi megoldásokkal egyesíti; valamint a C2 Identity3, amely egy hibridfelhő alapú címtárszolgáltatás a cross-site tartománykezelést megkönnyítésére. A DSM 7.0 ezeken felül is számos fejlesztést kínál a platformhoz: ilyen például az akár 1 PB-os kötetek támogatása az extra nagy tárhelyigényű feladatok támogatásához, a Secure SignIn pedig növeli a biztonságot. Ez a vadonatúj hitelesítési rendszer zökkenőmentes és egyszerű kétlépcsős hitelesítést biztosít a felhasználók számára.

Új C2 megoldások

A DSM új verziójának megjelenését szorosan követi a C2 Password, a C2 Transfer és a C2 Backup szolgáltatások érkezése. Ezek a modern igényekre szabott önálló megoldások védik a felhasználók jelszavait, lehetővé teszik az érzékeny adatok egyszerű megosztását, valamint biztonsági mentést készítenek a végpontokról és a népszerű SaaS-felhőszolgáltatásokról. 

„A felhőszolgáltatásunk négy éves bevezetése és működtetése során szerzett adatkezelési szakértelmünket kamatoztatva új technológiákat vezethettünk be, amelyek lehetővé teszik az innovatív optimalizálást a megbízható, ugyanakkor rendkívül költséghatékony megoldások biztosítása érdekében.” – nyilatkozta Wong.A továbbfejlesztett C2 csökkenti a késleltetést és javítja a végfelhasználói élményt a Synology helyszíni NAS és SAN megoldásaihoz hasonlóan.

„A DSM 7.0 és a C2 bővítése révén a Synology új szemszögből közelíti meg az adatkezelést” – mondta Wong. „Tovább feszegetjük a határokat, szorosabb integrációt kínálunk, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a helyszíni- és a felhőarchitektúrákból.”

Elérhetőség

A vállalat új C2 megoldásai, valamint a több mint 7 hónapos nyilvános tesztelési időszakon átesett DSM 7.0 rendszere hamarosan elérhetővé válik.

  1. Forrás: A Synology globális piacra kiterjedő értékesítési mutatói.
  2. Egyes Plus, Value és J sorozatú termékek esetében. Az XS, az SA és az FS sorozatú termékek 2021 utolsó negyedévében kapják meg a frissítést.
  3. A C2 új szolgáltatásai július 13-tól kezdve fokozatosan válnak elérhetővé.